Kjerringsleppet i Nes samla mange damer sist helg.
Kjerringsleppet i Nes samla mange damer sist helg.

Vellykka høstslepp

Like sikkert som at høsten kommer, er kjæringa’n ute i Nes-fjella på sitt årlige Høstslepp.

Lørdag 12. september gikk sleppet i Bergstien fra Skålsrudstølen, via Butten (1086 moh.) til Dyna (1212 moh.), med retur til Svartevatn og Holmevatn før de gikk heistraseen ned til Ranten Hotel.

Været utfordret alt fra regn, tåke, hagl og stiv kuling på toppen, til flott oppholdsvær med en bitte liten solstripe til all ære for kjæringa’n. Fantastiske høstfarger som ga flott bakgrunn til hyppige selfies. Selv med litt tungt høstvær som man ikke kan råde med, var humøret ingenting å si på. Det pratet muntert, og latteren hørtes i stier og ved busker og kratt. Tåka lå som en mystikk på toppene og overraskelsen var stor når det ble servert ferske boller og frisk frukt på Butten.

Artikkelen held fram under annonsen.

Fra Butten gikk stien strake vegen til Dynaplatået, hvor noen faktisk forsøkte seg på «vardeyoga», resten ble utøvet etter målgang.

Stien fra Dyna gikk via Steinstølen og ned til Svartevatn, før den svingte seg sørover mot Holmevatn. Ved «badeplassen» heiv flere modige nesningsdamer og golingsdamer seg i det friske Holmevatnet. Klær føyk raskt av, noen nøt svømmeturen, mens andre kom seg raskt på land og igjen inn i varme klær.

Herfra går stien i retning Myking. Heistraseen ned til Ranten Hotel kan være seig for slitne knær, men ingen klaget- det var kun blide og sporty kjæringa å se.

«Kjerringvatnet» sto klart ved målgang og praten gikk lystig. Her ble det tid til både fotografering og en rask tur i dusjen med et bad i det varme Holmevannet.

Det er mange sponsorer som har tro på prosjektet og bidro med flotte premier. Tusen takk til dem. Kjæringan var kjempefornøyd! Banketten var 3-retters med en god touch av fjellets goder. Slitne kropper, men latteren hang løst og det ble både tid til gode historier og morsomme overraskelser.

Det ble en trivelig og fargerik dag, som skal minnes lenge og vel. I hvert fall helt til neste slepp, som allerede er Vintersleppet 12. mars som er en skitur fra Langedrag via Hallingnatten til Nystølkroken. Neste års Høstslepp ligger an til å bli 10. september.

Takk for i år!