Til barneskolene og ungdomsskolene

Av Aud Hallerdalen

Hvor er det blitt av idrettsgleden ved skolene i Hallingdal til å delta på tinestafetten? Finner ut at det er to skoler i dalen som er påmeldt til denne i år. Det er Gol og Torpo

Artikkelen held fram under annonsen.

Datoen i år var satt til 9. mai og det skulle feires skikkelig for det er 30 års jubileum. Tinestafetten arrangeres hvert år av Norges idrettsforbund og Tine, og det deltar over 100.000 unge mellom 6.- og 9. trinn.

Dette er en viktig feiring av fellesskap, inkludering og deltakelse i fysisk aktivitet, og ikke minst gleden over å ha det gøy med skolevenner.

Det ropes jo om mer fysisk aktivitet i skolene, hvorfor da ikke melde seg på dette som er så moro? Er det ikke bra å komme seg ut av klasserommet for å ha det gøy, samtidig være aktiv? Man trenger ikke ha alle til å løpe, det finnes nok av aktiviteter på sidelinja med det å være heiagjeng, lage plakater og diverse. Syntes vi har så flotte idrettsbaner rundt om på skolene våre som bør kunne brukes til slikt. Vi har også flotte skidestinasjoner og sykkelløyper i dalen vår som også burde brukes mer i skolesammenheng. Hvorfor ikke få ungene/ungdommen mer ut, bruk disse flotte områdene vi har. Noen skoler arrangerer sikkert både skidag, idrettsdag og sykkeldag, men ikke alle gjør det og sikkert ikke på alle klassetrinn. Hvorfor ikke bruke det når vi har så mange muligheter? Gjøre noe barn /ungdom liker? Da tror jeg skolehverdagen for mange ville vært mye bedre.

Hvorfor er det blitt så liten interesse? Jeg bare spør og håper virkelig noen har et svar, for mange elever ønsker seg mer aktivitet ute, og de trenger det.