Travet: Ble hindret fra mulig V75-seier

Det har ikke vært så mange starthester på travbanene denne uken fra Hallingdal, men de to som har vært ute har virkelig sørget for spenning.

Hestene som startet var begge ute på Jarlsberg forrige lørdag. Faks Blæsen til Gunvald Åsegård på Torpo var ute i et V75-løp med hele 40 000 kroner til vinneren. Han kom egentlig ganske greit til i posisjon i fjerde par utvendig, og da runden var igjen begynte han å jobbe seg fremover.

Involvert i en kræsj

I den nest siste svingen skjedde det forsmedelige. Hestene foran galopperte og skapte røre, med det resultat at Faks Blæsen også galopperte og tapte mye. Han galopperte på nytt i den siste svingen i veldig bra fart, og det er naturlig å tro at hesten hadde kjempet om seieren uten galoppene.

Artikkelen held fram under annonsen.

Blir det V75-start i dag?

Faks Blæsen skal egentlig i ilden igjen allerede i dag i V75 på Bjerke, men da vi var i kontakt med trener Lars Romtveit tidligere i uken var han litt usikker.

– For det første var det ergerlig med galoppen på Jarlsberg – jeg tror han hadde vunnet ellers. Problemet nå, er at han tråkket av seg en sko og pådro seg en alvorlig hovsprekk. Vi jobber på, og gjør det vi kan for å få ham klar til start, men jeg er usikker på om vi rekker det. Kommer han til start, har jeg tro på ham, meldte den sindige treneren fra Rauland tidligere i uken.

Sterk spurt av Tiria Jet

Tiria Jet startet i det første løpet på Jarlsberg forrige lørdag. Hun tapte litt fra start og havnet langt bak, men avslutningen var av beste merke. Hun hadde stor fart i mål som fjerdehest på tiden 16,6a/2100 meter. Maren Øyo både kusker og trener, og det er sammen med familien Øyo på Geilo hun eier hoppa.

Årets hester i Hallingdal Tråvlag

2018 har for tre uker siden blitt historie, og tradisjonen tro har Hallingdal Tråvlag løftet frem de som er årets hester i begge kategorier. Årets hest på kaldblodssiden ble Faks Blæsen til Gunvald Åsegård. Han hadde en flott sesong med sju seirer, 189 000 kroner innkjørt og rekorden 28,3a. På varmblodssiden var det SK’s Sagitta som gjorde det best. Hun vant tre løp, fikk med seg fem andreplasser og tre tredjeplasser. I tillegg travet hun rekordfort – 13,9a som ny bestenotering. Hoppa til Torgeir Fagermo fra Gol tjente 142 500 kroner.