Travkusk Maren Øyo går en travel helg i møte.
Travkusk Maren Øyo går en travel helg i møte. Foto: Egil Blomsø

Stor helg i vente for Maren

I fjor på denne tiden gikk Maren Øyo til topps i Per Arne Enholms minneløp. Det sikret henne Frankrike-tur tidlig i år. Denne helgen skal hun kjøre det samme løpet, med samme gulrot, pluss to «finaler» under storhelgen på Bjerke.

Det ene løpet kjører hun i kveld. Lørdag skal hun kjøre ytterligere to løp. Fredagsløpet var en amatørmatch mellom kusker som representerer travbanene Bjerke, Bergen og Odense, mens hun lørdag skal kjøre både en rekruttfinale og Per Arne Enholms minneløp.

Tre reelle vinnersjanser

Alle travløp skal kjøres først, som et kjent uttrykk sier, men det skal ikke stikkes under en stol at det er tre gode hester Øyo skal kuske. Fredagens Remana har rett og slett en bra vinnersjanse, mens Forza Rapida i dag støter på spesielt én veldig god konkurrent. I Per Arne Enholms minneløp kjører hun hest for sin arbeidsgiver, Sigbjørn Kolnes, og Larry Joe er en av hestene som kan vinne med klaff.

Fersk seier i bagasjen

Den perfekte oppladning til stortravet denne helgen fikk hun på Biri forrige fredag. Da kjørte hun stallhesten Harbour Eightysix, og det var en rutinert styring og et taktisk grep som sørget for seieren. 1200 meter fra mål trakk hun ut i andrespor fra lederens rygg og la seg i dødens med den sterke hesten. Derfra hadde ekvipasjen kontroll på det hele.

Sterk V75-innsats

Forrige lørdag var det V75 på Forus i Stavanger. Cool Canadian hadde tatt den lange turen fra Geilo, og det var atter en gang en topp preparert traver Margrethe Nilsen hadde satt i stand. Sedvanlig lynrask fra start ble det lederrygg og en flott annenplass med hjem. Tiden ble 14,9a/2040 meter, og han fikk 25 000 kroner for innsatsen.

Sølvplass til «Blæsen»

Gunvald Åsegårds Faks Blæsen prøvde seg som en av favorittene på Momarken, tirsdag. Det endte med en sterk annenplass for hans eget oppdrett, og vi kan legge til at han også måtte gjøre all jobb selv utvendig for lederhesten. Tiden ble god; 26,9a/2140 meter.

Hopp og sprett

Onsdag var det V75-omgang på Bjerke. Å.M. Luna kom seg ikke til hoppederby, men hun var en favorittene i onsdagsløpet. Dessverre galopperte hun fra start, slet litt med å finne rytmen på den harde regnbanen og galopperte igjen senere i løpet.

Sjetteplass i comebacket

Jan Svello har tidligere syslet litt med eget oppdrett. Torsdag var det duket for comeback etter halvannet år på sidelinjen for hesten med hallingnavnet Hellbillibull, som er en femåring etter hans egen topphingst Bullchip. Dette var i lunsjtravet på Sørlandet, og ut på første bortre langside så det lyst ut. Da tok han hånd om teten, men han fikk uventet og voldsomt press tidlig på sisterunden. Dermed ble det tunge bein til slutt etter den lange pausen, men han holdt inn til sjettepremien på tiden 17,3v/2140 meter. Det er rekord for vallaken.

Intet hell i Bergen

Ukens hittil siste omtalte deltaker var på Bergen Travpark, torsdag. Almoda fikk en fin reise innvendig i rygger, men fungerte ikke helt travmessig. Galoppen kom ut mot oppløpet i de bakre regioner av feltet. Brit og Hans-Henry Dregelid er eiere og oppdrettere.