Debatt: I kveld er det lov å være hore

Som jeg savner Marcus og Martinus! De to energiske tvillingene som har litt lite begrensning på snakkestellet, men som har i bøtter og spann av verdier.

«Vi kjører slalåm helt til sola går ned», «Du e elektrisk, du gir me støt når e tenke på de» har her i Ål blitt byttet ut med «Gutta roper fuck skolen, viser rektor langfinger`n» og «Hun liker fakkboys, hakke no imot at alle her i by`n vet hva jeg har gjort.»

Du rynker kanskje bryna nå og tenker, «hva er dette for noe tull? Dette er veldig upassende.» Da kan jeg fortelle deg at dette er to av sangene artisten TIX ble leid inn av Bama Alpinfestival til å synge under åpningsseremonien på Ål. En av verdens største barneskifestivaler valgte å bruke mannen som ble leid inn av russen til å lage russesanger som oppfordrer til gruppevoldtekt av jenter ved å skjenke de full, i kveld er det lov å være hore og få alle damer ned på knær. Mannen som har så grove sanger at noen av sangene har blitt bannlyst på Spotify og YouTube. Mannen som hevder han vil endre imaget sitt. De nye sangene hans handler tross alt bare om å «drikke seg drita», være helt «fakka fakka fakka» og «fuck politiet». Hvis det er å endre imaget så tenk på de håpløse russesangene han har laget i løpet av 6 år er.

Jeg har vært i kontakt med BAMA. De var klar over hvilken artist dette var og hvilke sanger han har skrevet. Men siden han ikke lenger vil være en artist som bare er for russen ville de hjelpe han med det. De var klar over at det kunne skape reaksjoner, men det var en konsekvens de var villige til å ta. Jeg stiller meg svært undrende til at voksne mennesker som skal lage et stort arrangement for barn er villige til å «gamble» med barnas verdier.

Denne artisten har gjennom sin karriere vist totalt forakt for gode verdier og god moral.

Målet mitt her er overhodet ikke å henge ut BAMA-komiteen for et dårlig valg. Målet mitt er å få alle voksne til å våkne opp! Jeg skal ha meg frabedt å høre voksne klage over at ungene banner på skolen, har dårlige holdninger og at russen har blitt som den har blitt når dette er musikken barn vokser opp til. Å si til 6-åringen i huset, «du kan få høre på TIX, men bare den ene sangen» er som å henge en godtepose over sengen til ungen å si «bare ta én bit». Sangene vil bli hørt og godteriet vil bli spist. Det blir litt tomt når TIX hevder at han vil endre imaget sitt, all den tid det ligger 72 russelåter fra han ute på Spotify.