annonse

Har vore på flukt halve barndomen

13 årsdag
13 årsdag: Sist onsdag hadde Ahmad Rahimi (f.v.) bursdag. Dagen vart feira på pizza- restaurant saman med mamma Masooma, Javad (3,5) og Fatema (16). (Foto: Kjersti Ebbing)
Lifejacket Graveyard
Lifejacket Graveyard: Lengst nord på Lesvos er det ein stad der flytevestane og gummibåtane blir samla opp. I august kom det 3000 nye asylsøkjarar til øya. Biletet dokumenterer at flyktningkrisa ikkje er over. (Foto: Kjersti Ebbing)
Verre og verre
Verre og verre: Fotograf Knut Bry er tilbake på Lesvos for å jobbe som frivillig i flyktningleiren Pikba. – Situasjonen er verre kvar gong eg kjem tilbake, seier han. Biletet er tatt i januar 2019 i ein olivenlund utanfor flyktningleiren Mória. (Foto: Knut Bry/Tinagent)
Hjelpearbeidar
Hjelpearbeidar: Kjersti Ebbing har jobba som frivillig hjelpearbeidar på Lesvos i Hellas. Her har ho tatt selfie framfor flyktningleiren Mória. (Foto: Kjersti Ebbing)
Overfylt
Overfylt: Mória-leiren vart etablert som ein transittleir med plass til vel 3000 flyktningar. I dag bur det kring 12.000 i og utanfor leiren. Biletet er frå Olive Grove, ein olivenlund like utanfor piggtrådgjerda. Her bur det i dag tusenvis av flyktningar i provisoriske telt. (Foto: Kjersti Ebbing)
Overfylt
Overfylt: Mória-leiren vart etablert som ein transittleir med plass til kring 3000 flyktningar. I dag bur det kring 12.000 i og utanfor leiren. (Foto: Kjersti Ebbing)
Skulebøker
Skulebøker: Etter at familien vart deportert frå Norge, har ikkje Fatema og Ahmad Rahimi fått gå på skule. I påsken 2017 var norske støttespelarar innom med skulebøker til barna, som då levde som illegale flyktningar i Teheran. (Foto: Astrid Notø Larsen)
Overfylt
Overfylt: Mória-leiren vart etablert som ein transittleir med plass til kring 3000 flyktningar. I dag bur det kring 12.000 i og utanfor leiren. (Foto: Kjersti Ebbing)
Dette er oppveksten til borna i familien Rahimi. Her er Fatema på hest saman med vener i 3.-klasse på Ål bygdemuseum, saman med Asle Kirkevoll og Kjetil Lappegard. På hesten frå venstre
Vil tilbake: Ingvild Skjelde Karlsen, Fatema Rahimi og Frida Gudbrandsgard Kollhus. Biletet er frå 2012. (Foto: Torbjørn Gunhildgard)

+ Familien har flykta frå Afghanistan to gonger på ti år, først i 2009 og på nytt i 2015. I fleire år budde dei i Ål.

Tor Folgerø


annonse