annonse

Akademikar-brør frå Fredrikstad vart lokalmatprodusentar i Hol

Meininga med livet
Meininga med livet: Tvillingbrørne Lars Petter (t.v.) og Ole Jørgen Karstensen er begge høgkvalifiserte akademikarar i kvart sitt fagfelt. Men framfor å sikte mot karriere og høg løn, jaktar dei matinteresserte brørne på reine råvarer og interessante smakar blant lokalmatprodusentane i Hol. I fjor flytta begge til bygda. (Foto: Tor Folgerø)
Utan kunstige tilsettingsstoff
Utan kunstige tilsettingsstoff: Lars Petter Karstensen har starta isproduksjon på Hamarsbøen i Hol. Under haustmarknaden gjekk det unna med bringebærsorbeen. (Foto: Tor Folgerø)
Iskrembu
Iskrembu: Lars Petter Karstensen har starta isproduksjon på garden Hamarsbøen i Hol. Saman med osteprodusent Liv Marit Hamarsbøen delta han ut smaksprøvar på lokalprodusert is. (Foto: Tor Folgerø)
Ureist og økologisk
Ureist og økologisk: Marit Torsrud Nerol frå Nerol andelshage har vore ei av drivkreftene bak haustmarknaden i Hol. Ho hadde utsal av økologiske grønsaker som ikkje berre er kortreiste, men ureiste, dyrka i gangavstand frå marknadsplassen. (Foto: Tor Folgerø)
Tett med folk
Tett med folk: I år fylte salsbuene heile parkeringsplassen utanfor Hol ysteri. Førti utstillarar hadde med seg lokalprodusert mat, økologiske grønsaker, handverksprodukt. (Foto: Tor Folgerø)
Stordriftsfordel
Stordriftsfordel: Ål og Hol mållag har slått seg saman til eitt mållag. Dette gir rom grei arbeidsdeling på standen. Olav Moen frå Torpo fremjar målsaka verbalt, mens Torstein Gjeldokk skaper stemning med toradarspel. (Foto: Tor Folgerø)
Mor og dotter
Mor og dotter: Bjørg Haugo plukka opp nål og tråd for tre år sidan då dottera Birgit skulle ha bunad til konfirmasjonen. Etter det har ho produsert stakkeband, sokkeband, fyrierma og anna tilbehøyr til bunad. Laurdag var ho ei av fleire kunsthandverkarar som debuterte på haustmarknaden i Hol. (Foto: Tor Folgerø)
Perlesaum
Perlesaum: Bjørg Haugo lagar fyrierma og anna tilbehøyr til bunad. (Foto: Tor Folgerø)

+ – Det var eit verdival. Eg gjorde ferdig studiet mest på trass. Etterpå ville eg heller drive med eit arbeid eg ser verdien av.

Tor Folgerø


annonse