Ingrid Synnøve Hagen Engen, Stener Kravik og Elin Mikkelsplass på leirens godt brukte volleyballbane.
Ingrid Synnøve Hagen Engen, Stener Kravik og Elin Mikkelsplass på leirens godt brukte volleyballbane.

Grønt er skjønt

– Dette er årets høydepunkt! 213 ungdommer fra hele Buskerud er med på årets 4H fylkesleir på Ål.

Regn, ungdommer i alle aldre og telt så langt øye kan se, er det som møter Hallingdølen når vi besøker Hallingdal feriepark torsdag ettermiddag. Her holdes 4Hs årlige fylkesleir fra 20–25. juni. Denne gangen er det klubbene i Ål og Hemsedal som inviterer alle 4H-erne i Buskerud til ferieparken, og dette har vist seg å være svært populært.

Et inkluderende miljø

Stener Kravik fra Nore er med på leir for tredje gang. Han synes leiren er noe av det morsomste med å være med i 4H.

Artikkelen held fram under annonsen.

– Det beste med fylkesleiren er å møte nye mennesker. Det er et veldig inkluderende miljø her, og ingen bryr seg om man er litt annerledes.

Teltområdet er delt opp i ti tun, der grupper blir satt sammen på tvers av de ulike klubbene. Dette syns Kravik er positivt. – Vi blir mye lettere kjent med hverandre på denne måten. Du vet ikke hva 4H er før du har vært på leir, sier han.

Årets høydepunkt

Også Elin Mikkelsplass og Ingrid Synnøve Hagen Engen fra Bromma er å finne på årets leir. Mikkelsplass deltar for tredje gang, mens Engen er nykommer.

26 ulike klubber deltar på 4H fylkesleir på Ål.
26 ulike klubber deltar på 4H fylkesleir på Ål.
Hallingdal feriepark er dekket med teltduker.
Hallingdal feriepark er dekket med teltduker.
Ungdommene gjør seg klar for 7-kamp.
Ungdommene gjør seg klar for 7-kamp.
Leirsjef Ivar Brevik er fornøyd med årets oppmøte.
Leirsjef Ivar Brevik er fornøyd med årets oppmøte.
Alle deltakerne bærer organisasjonens farge.
Alle deltakerne bærer organisasjonens farge.

– Leiren er uten tvil høydepunktet i året. Her blir vi kjent med nye mennesker fra andre klubber og vi gjør masse morsomme aktiviteter, sier Mikkelsplass.

Leiren har mange regler alle må forholde seg til, men ettersom jentene fra Bromma er seniorer på leiren, kan de bestemme mer selv.

– Det blir ikke så mye søvn på disse dagene. I går la vi oss ikke før klokken halv to og vi var oppe igjen klokken halv åtte, ler Engen og Mikkelsplass.

Volleyball står høyt

Programmet for de fem dagene er fullpakket og aktiviteter som Geo-Questor og 7-kamp er populært. Men det særlig en aktivitet som skiller seg ut fra de andre. Leirsjef Ivar Brevik kan fortelle at volleyball er den absolutt gjeveste sporten, og den årlige volleyballturneringen tas på alvor. Engen og Mikkelsplass er selv ivrige volleyballspillere og synes det er en fin arena å bli kjent med hverandre på:

– Når vi spiller volleyball blander vi lagene. Det blir spilt til alle døgnets tider, spesielt av oss seniorer, forteller Engen.

Artikkelen held fram under annonsen.

Til neste år er det Nesbyen som skal arrangere fylkesleiren, og målet for jentene fra Bromma er å få et godt nok lag til å vinne hele turneringen på hjemmebane.

Populære kurs

Ivar Brevik kan fortelle at antall deltakere har økt fra tidligere år:

– Før var det rundt 150 deltakere på fylkesleirene. I år er det en økning på nesten 70 personer, og det er vi veldig fornøyd med.

Brevik tror at grunnen til økningen er god planlegging, plasseringen av leiren og parkens fasiliteter.

– Ferieparken har allerede en 4H gård her, og parken er godt tilrettelagt for en slik type leir. Under leiren får deltakerne tilbud om «emnekurs», noe som er svært populært.

– Vårt motto er å «lære ved å gjøre», og emnekursene bidrar til nettopp dette. Emnekursene går ut på at vi tilbyr ulike kurs i blant annet rafting, klatring, film og foto og støl, sier Brevik.